Adwords-hakusanamainonta

Mitä hakusanamainonta on ?

Maksettua mainontaa jolla ohjataan liikennettä hakukoneista mainostajan sivustolle. Google AdWords on palvelu, jonka Google on kehittänyt auttaakseen yrityksiä markkinoimaan tuotteitaan ja palveluitaan.

Mitä todennäköisemmin olet joskus käyttänyt Googlen tarjoamia hakukonepalveluita, kukapa ei. Kun haet jollain tietyillä lauseilla, esim. ”paras kylpytynnyri”, tarjoaa Google sinulle normaalien hakutulosten ohella mainoksia, jotka näkyvät sivun oikeassa laidassa sekä normaalien hakutulosten yläpuolella. Mainos sisältää otsikon, lyhyen kuvauksen sivustosta, johon mainostaja haluaa sinut ohjata, sekä linkin osoitteeseen. Nämä mainokset ovat maksettuja Adwords-mainoksia, joita klikkaamalla siirryt mainostajan haluamalle sivulle.

Hyödyt

Oikein toteutettuna hakusanamarkkinointi on kustannustehokas ja monipuolinen työkalu. Kampanja voidaan rajata esimerkiksi maantieteellisesti tietylle alueelle, ihmisille jotka hakevat juuri määritetyillä hakusanoilla.

Mainosten varsinainen näyttäminen ei maksa mainostajalle mitään, vaan hän maksaa vain asiakkaista jotka klikkaavat linkkiä siirtyäkseen mainostajan sivulle. Kävijäseurantaa apuna käyttäen saadaan tarkkaa tietoa siitä miten kampanja toimii ja mitä täytyy muuttaa jotta kampajasta saadaan paras mahdollinen hyöty. Voit määrittää tarkan päiväbudjetin jolloin myöskin kustannukset ovat sentilleen etukäteen tiedossa.

5 syytä käyttää Adwords-mainontaa

 • Hanki nopeasti kävijöitä sivuillesi
  Kun mainoskampanja on valmis, voidaan mainosten näyttäminen aloittaa muutamassa minuutissa
 • Kohdistaminen
  Hanki kävijöitä jotka etsivät juuri Sinun alasi tuotteita
 • Maantieteellinen rajaus
  Hanki kävijöitä omalta alueeltasi tutustumaan Sinun palveluihisi
 • Kustannustehokkuus
  Näytät mainoksia hakukoneiden käyttäjille mutta maksat ainoastaan niistä jotka siirtyvät Sinun sivustollesi
 • Tarkka budjetointi
  Kun määrität ja lukitset budjettisi, se ei ylity, ellet itse halua sitä muuttaa. Tiedät sentilleen mainonnan kustannukset